Natuurpracht in herfstkleuren

Paddenstoel in bos met bladeren

Het wordt kouder, de bomen beginnen langzaam herfstkleuren te krijgen, paden liggen bezaaid met eikels en de eerste paddenstoelen schieten de grond uit. Dit is de ideale tijd om je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan! We nemen je graag mee naar de kleurrijke bossen van de Veluwe, het bos en duin gebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en naar de bossen in Vlaanderen. We hopen dat deze wandelingen je inspiratie geven voor een mooi herfstavontuur!

 

1

Door de Veluwse bossen

De herfst geeft de Veluwe dikwijls een gouden randje. De bomen veranderen langzaam in goud en rood gekleurde tinten, paddenstoelen bloeien op en brullende edelherten gaan op zoek naar hindes. Nu de bladeren van de bomen afvallen zijn de wilde dieren beter te zien. Houd je ogen dus open voor eekhoorns en wilde zwijnen. Wie weet spot je wel de Gelderse Big Five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en moeflon. Het loont om vroeg je bed uit te gaan, want de indrukwekkende zonsopkomsten zullen je nog lang bijblijven. Als je geen vroege vogel bent dan is een zonsondergang een mooi alternatief.

Wil je de Veluwe in de herfst gaan ontdekken?

2

National Park Zuid-Kennemerland

Ook in de duinen en het bos van Nationaal Park Zuid-Kennemerland maakt de herfst zijn aantrede. Eikels hangen aan de bomen, bessen aan de struiken, bladeren liggen op de grond, paddenstoelen schieten uit de grond en spinnen zijn druk met het weven van hun webben. Ga op zoek naar sporen van spechten, eekhoorns en reeën. Ook hier heb je de kans het burlen van een damhert te horen en misschien zelfs een damhert te zien. 

zuid kennemerland wandelen

3

Wandelen door Bosland

In de herfst is het heerlijk wandelen in de bossen. Een uitstapje naar Bosland in België is dan ook zeer de moeite waard. Bosland ligt vlakbij de stad Beringen (in 2020 de groenste stad van Europa) in Belgisch Limburg. Het is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Bosland bundelt maar liefst zestien bosrijke natuurgebieden. Elk met hun eigen karakter. Ook hier kun je op zoek naar de ‘Big Five’ (wolf, oehoe, vos, ree en everzwijn) en de ‘Magnificent Seven’ (nachtzwaluw, lentevuurspin, gladde slang, veldparelmoervlinder, boomleeuwerik, knoflookpad en ijsvogel). Dit avontuur wil je niet missen!

Bekijk deze bijpassende trips