Duurzaam tafelen ontdekt

Bezoek restaurant Keek koffie tijdens de duurzame stedentrip Better Citytrip Utrecht in Nederland.

Tijdens je Better Citytrips kun je niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook van heerlijke, duurzame maaltijden in enkele van de meest eco-vriendelijke restaurants. Hieronder stellen we je voor aan vier duurzame eetgelegenheden die je kunt ontdekken tijdens je reis. Laat je smaakpapillen verwennen terwijl je bijdraagt aan een groenere toekomst.

1

Aloha

Aloha is niet zomaar een restaurant; het is een Low Waste Goodbar die gerechten serveert met seizoensproducten die rechtstreeks van boeren uit de omgeving komen. Wat Aloha echt bijzonder maakt, is de toewijding aan het minimaliseren van voedselverspilling. Medewerkers worden getraind om het hele product te leren verwerken en eventueel restafval te bewaren of te conserveren voor later gebruik. Ruim 50% van het menu is vega(n). Hier kun je genieten van heerlijke maaltijden en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Aloha restaurant Better citytrip Rotterdam
Bron: Aloha Rotterdam

2

BROEI

Voor een culinaire ervaring op hoog niveau, kun je terecht in vegan restaurant Broei tijdens de Better Citytrip Utrecht. De huiskamersfeer van Broei zorgt voor een warm welkom. Het geheim van Broei? Eigenaren Danny en Stein zijn zelf chef-koks, en zij toveren ogenschijnlijk eenvoudige groenten om in feestelijke, culinaire hoogstandjes. Geniet van een 3-gangendiner dat met passie is bereid en met oog voor duurzaamheid.

Restaurant Broei tijdens de Better Citytrip Utrecht
Bron: Broei Utrecht

3

Bhalu

Voor de stadsavonturiers die de Better Citytrip Nijmegen hebben geboekt, is Bhalu een uitstekende keuze. Dit huiskamerrestaurant biedt een gezellige sfeer, omringd door talloze planten, waar je tot rust kunt komen met een goed boek of een gezellig spelletje. Op het menu vind je voedzame en smaakvolle gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Bhalu is de perfecte plek om je dag af te sluiten met heerlijk eten en goed gezelschap.

Bhalu restaurant tijdens de Better Citytrip Nijmegen
Bron: Bhalu Nijmegen

4

SOIL Vegan Café

Dit café in Amsterdam staat bekend om zijn gewaagde experimenten met eten. Hier wordt er gefermenteerd, gerookt, gepekeld en ingemaakt, allemaal in de plantaardige keuken van SOIL. De kleurrijke gerechten zijn altijd vegan, lokaal, seizoensgebonden en huisgemaakt. Dus als je op zoek bent naar een smaakexplosie in een duurzame omgeving, is SOIL Vegan Café de plek om te zijn.

Bekijk deze bijpassende trips