Kerstcadeaus

De vijf leukste duurzame cadeaus voor de feestdagen

Kerstfoto met sfeerlichtjes

De dagen zijn kort en het wordt steeds een beetje kouder buiten. Dat kan maar één ding betekenen… De feestdagen komen eraan!

Ieder jaar krijgen we met z’n allen ontzettend veel mooie cadeaus, maar een groot deel daarvan hebben we eigenlijk niet nodig of belandt na een paar keer gebruiken achterin de kast. Zonde! Want het kan ook anders. Wij hebben voor jou de vijf leukste duurzame kerstcadeaus op een rijtje gezet!

 

#1 Helemaal ontspannen starten aan 2024

De laatste maanden van het jaar kunnen een hoop spanning met zich meebrengen, vooral als je je zorgen maakt over het succes van je plannen voor de feestdagen, zoals Kerstmis en Sinterklaas. Iedereen verdient een beetje ontspanning na een jaar vol ups en downs. Waarom trakteer je jezelf of een dierbare niet op een welverdiend uitje naar een wellnesscentrum? En waarom niet kiezen voor een duurzaam cadeau? Wellness Centrum Nederland heeft de drie meest milieuvriendelijke wellnesscentra op een rijtje gezet om je te helpen bij je keuze. 

Wandelen in de sneeuw
#2 Trek eropuit met een micro avontuur

Afgelopen jaar kan voelen als een sleur, ook al is het stiekem sneller voorbij gegaan dan je had verwacht. Tijd om de sleur te doorbreken en op avontuur te gaan! Door een avontuurlijk arrangement van 3-dagen in eigen land te kiezen beperk je je CO2-uitstoot en creëer je een positieve impact op de Nederlandse economie. Win-win! Zo’n cadeau wilt iedereen wel krijgen, dus verras je naasten deze feestdagen met een duurzaam, avontuurlijk cadeau via Avontuur Dichtbij.

#3 Een geschenk met impact

Je kunt zowel bij Ohmygood als ZustainaBox prachtige cadeaus vinden die niet alleen uniek zijn, maar ook een positieve impact hebben. Ohmygood biedt verschillende cadeaus aan van inspirerende sociale ondernemers en impactmakers, terwijl ZustainaBox eco-vriendelijke geschenken verkoopt die voortkomen uit een diepgaande liefde voor de natuur en duurzaamheid. Dus, of je nu op zoek bent naar een cadeau met een verhaal of een duurzaam presentje om te delen, hier zit je goed!

Kerstcadeaus in duurzame verpakking
#4 Een duurzaam cadeau voor een ander

Heb je iemand in je familie of in je vriendengroep die net zo begaan is met anderen en de wereld als jij? Maar weet je stiekem niet zo goed wat je diegene cadeau moet doen? Geef een cadeau voor een ander. Bij OxfamNovid kun je bijvoorbeeld een geit cadeau geven aan een gezin in Niger. Je kunt er ook voor kiezen om etenswaren, speelgoed of cadeaubonnen te doneren aan minimagezinnen of om een kerstbox te doneren aan het Nationaal Ouderen Fonds zodat eenzame ouderen ook tijdens de feestdagen een beetje contact hebben. Daarbij krijgen ze direct wat liefs en ontvangen ze wat lekkers.

#5 Dat klinkt als muziek in de oren

Zeker tijdens de donkere dagen van het jaar peppen vrolijke kerstliedjes en feestnummers onze stemming enorm op. Ben je niet meer zo van het uitgaan buitenshuis? Geen probleem wanneer je kunt dansen in je eigen woonkamer of naar het gebrabbel van andere kunt luisteren vanuit je eigen boxen. Waarom geef je geen podcast of een Spotify abonnement cadeau? Een lekker origineel en super duurzaam cadeau!

#6 Niks... maar dan anders

Een tijd geleden kwam Greenpeace met het NIKS cadeau. NIKS is een donatie aan Greenpeace die je cadeau kunt doen of kunt vragen. Hiermee draag je bij aan een eerlijkere, leefbaardere wereld en zorg je er direct voor dat er ietsje minder spullen in de wereld belanden. Het NIKS cadeau komt in de vorm van een wit pasje dat je in de grond kunt stoppen en vervolgens binnen enkele dagen verdwenen is. Je geeft dus wel een cadeau maar de ontvanger kan het zelf oplossen tot niks. Een duurzaam cadeau als geen ander.