Het water op

Kano varen in Brabant Van Gogh Nationaal Park

Met de vele kreken, meren, rivieren en kanalen die Nederland doorkruisen, zijn er genoeg mogelijkheden voor een avontuurlijke maar vooral ook verfrissende ervaring. Met een kayak of kano kom je op bijzondere plekken waar je volledig omringt bent door de natuur en vogels. We tippen je graag drie plekken waar je deze zomer heerlijk vanaf het water kunt genieten.

1

Peddel door de groene oase van Amelisweerd

Tijdens de Better Citytrip Utrecht laat je één dag de fiets even voor wat het is. Je pakt de peddels erbij en ontdekt per kano het groene natuurgebied Amelisweerd, waar de zingende vogels en het ruisen van de bomen je even laten vergeten dat je dichtbij de stad bent. Onderweg kun je aanleggen bij een terras voor een verfrissende drankje. Als je liever de grachten op wil zoeken, kun je de andere kant op varen en zo de binnenstad van Utrecht vanuit een ander perspectief bekijken.

Kano tocht tijdens de duurzame stedentrip Better Citytrip Utrecht in Nederland.

2

Ontdek de Biesbosch als een ware avonturier

Ook tijdens de IVN Trektocht de Biesbosch Comfort heb je de mogelijkheid het gebied vanaf het water te ontdekken. Huur een kano en laat je meeslepen door smalle, bochtige kreekjes, omgeven door overhangende takken. Waan jezelf in een ware jungle terwijl je peddelt en ontdek verborgen plekjes die alleen toegankelijk zijn voor kleine vaartuigen. Een onvergetelijk avontuur wacht op je!

Varen door de Biesbosch

3

Van Gogh's Brabant

Treed in de voetsporen van Van Gogh tijdens dit microavontuur in Brabant. Van Gogh werd getroffen door de puurheid van het landschap en de mensen die erin werkten. In drie dagen ontdek jij al fietsend de plekken die hem zo inspireerde. Maar je fiets maakt ook een middag plaats voor een Canadese Kano waarmee je een prachtige tocht maakt over de meanderende Dommel. Je peddelt 9,5 km door een afwisselend landschap van bosjes en landbouwgebied. Wie weet zie je onderweg wel een ijsvogel!

Bekijk deze bijpassende trips