Een avontuur in Nederland kan altijd

In elk seizoen en doordeweeks

Zin in een avontuur? Daarvoor hoef je helemaal de grens niet over, want ook in Nederland valt veel te beleven. Het mooie is: in Nederland kun je eigenlijk altijd op reis. Elk seizoen heeft zijn charmes en juist buiten de weekenden en de vakanties is het makkelijk om de rust op te zoeken. Reizen buiten het hoogseizoen heeft volop voordelen.

Niet iedereen heeft de tijd, het geld en de ambitie om door Canada te skiën of maanden in een hut in Peru te bivakkeren, of zelfs om een paar weken naar een verre bestemming te gaan. Maar hoe erg is dat?

Weer of geen weer: je kunt altijd naar buiten

Het is tijd om naar buiten te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Of dat nu op een druilerige dag in de herfst of tijdens een warme zomerdag is. In Nederland weet je nooit wat het weer gaat doen, dus het is vooral belangrijk dat je voorbereid bent. Wordt er regen verwacht? Neem een paraplu of goede regenjas mee. Reken je op hoge temperaturen? Kleed je daar dan op. Het weer hoeft je echt niet tegen te houden om op pad te gaan. Bovendien geeft de zomer in ons land geen garantie op goed weer. Je hoeft dan ook niet te wachten tot de drukke vakantieperiodes voordat je op pad gaat in Nederland.

Nederland heeft in elk seizoen zijn charme

Eén van de grote pluspunten van Nederland is dat we hier echte seizoenen hebben. En elk seizoen heeft zijn eigen charme. De bloeiende bloemen en struiken in de lente, het kleurenspektakel in de herfst, een warm terrasje in de zomer: heerlijk! Zelfs in de winter is het in Nederland goed toeven. Er is altijd een leuk café of restaurant in de buurt om te schuilen, je kunt op het strand heerlijk uitwaaien en het is fijn om warm ingepakt te gaan wandelen tijdens een frisse dag.

Je hoeft nooit ver te reizen

Krijg je het opeens in je hoofd dat je eruit wilt? Dan zit je in Nederland goed. In een paar uur rijd of trein je naar een nieuwe plek om te ontdekken. Je bent nooit te lang onderweg, waardoor je makkelijk het maximale uit je weekend of midweek weg kunt halen. Ideaal als je op zoek bent naar een microavontuur, bijvoorbeeld in Amsterdam of De Biesbosch.

Bezoek Homomonument tijdens de duurzame stedentrip Better Citytrip Amsterdam in Nederland.
Buiten het hoogseizoen of weekend is het niet druk

Ben je bang dat het te druk is op je Nederlandse bestemming? Maak dan een trip buiten de weekenden of vakantieperiodes. In de schoolvakanties is het in Nederland overal vrij druk, omdat veel mensen dan graag op pad gaan. Ook in de weekenden is het een stuk lastiger om rust te vinden. Maar ga je buiten de drukke seizoenen of doordeweeks op vakantie in Nederland, dan kun je op gemak je eigen land ontdekken. Duik de natuur in, ga varen in Friesland of verken hippe wijken in een onbekende stad: avontuur genoeg in Nederland!

De prijzen zijn lager buiten het seizoen

Nog een voordeeltje van reizen buiten het drukke seizoen of de weekenden: de prijzen van accommodaties zijn vaak lager. Niet omdat het in deze periodes minder leuk is om te komen (juist niet!), maar vooral omdat de vraag dan minder groot is. Een prima reden om een vakantie in Nederland te boeken in rustigere periodes. Elk seizoen is goed, want in elk seizoen zie je Nederland weer van een heel andere kant.

Nieuwsgierig?

Meer weten over microavonturen in Nederland en België? Bekijk hier ons aanbod van bijzondere trips dichtbij huis.

Bekijk deze bijpassende trips