Kilometers maken

Uitzicht foto van de Dutch Mountain Trail

Stap in de wereld van langeafstandswandelingen in Nederland en België en laat je betoveren door de prachtige natuur en historische schatten. Van het Krijtlandpad tot de Dutch Mountain Trail, maak je klaar voor avonturen vol verrassingen en adembenemende landschappen. Durf jij deze uitdagingen aan?

1

Krijtlandpad: 90 km wandelplezier in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg voelt als een stukje buitenland in eigen land, en het Krijtlandpad is de ideale manier om de prachtige landschappen hiervan te verkennen. Je wandelt over het krijt van het Mergellandplateau, waar de route zijn naam aan dankt. Met ruim 90 kilometer en zes etappes biedt deze afwisselende route een unieke ervaring door weilanden en bossen. Onderweg kom je regelmatig de typisch Zuid-Limburgse wegkruisen, kapelletjes en vakwerkhuizen tegen. Én vergeet niet te genieten van heerlijke Limburgse vlaai op de gezellige terrassen.

Tijdens deze 6-daagse wandeltocht verblijf je in sfeervolle B&B’s en wandel je tussen de 12 en 20 kilometer per dag.

Wijnranken langs het Krijtlandpad in Limburg

2

De natuurpaden van de Hoge Kempen

Deze 110 km langeafstandwandeling is opgedeeld in vijf etappes en komt langs de hoogtepunten van het eerste nationale park van België, het Nationaal Park Hoge Kempen. Verlies jezelf in een gevarieerd landschap van bossen, paarse heidevelden, stuivende duinen, waterplassen én bergtoppen. Deze tocht bevat zeven uitdagende beklimmingen en onthult de fascinerende geschiedenis van het mijnverleden van het gebied.

Wat deze wandeling extra speciaal maakt, is het gebrek aan bebouwing en verkeer gedurende meer dan 100 km – een unieke ervaring in Vlaanderen.

Thorpark Nationaal Park de Hoge Kempen
Foto's: RLKM/RLLK

3

Avontuur in de Limburgse bergen

In Zuid-Limburg wacht de zwaarste bergwandeling van Nederland op je: de Dutch Mountain Trail. Het is een uitdagende hike met adembenemende vergezichten. Met ruim 100 km aan lengte en bijna 2000 hoogtemeters is deze langeafstandswandeling perfect voor ervaren avontuurlijke wandelaars die een uitdaging in eigen land zoeken.

De tocht voert je langs 7 toppen. Sommige toppen bieden spectaculaire uitzichten, terwijl andere zich juist verschuilen in dichte bossen, waardoor de route gevarieerd is. Je wandelt over slingerende paden door glooiende hellingbossen, soms op verharde wegen en vaak over weilanden, (modderige) zand- en bospaden. Kortom, een avontuur dat je niet mag missen!

Bekijk deze bijpassende trips