Hi, ik ben

Merel

Ik heb een achtergrond in antropologie en ontwikkelingsstudies. Een steentje bijdragen aan een betere wereld is voor mij erg belangrijk is. Na mijn studies heb ik veel gereisd en ben ik gids geweest in de Rocky Mountains (wat een kantoor was dat!). Ik heb een tijdje gewerkt bij een touroperator die voornamelijk verre reizen organiseerde. Dat begon echter te schuren met mijn waarden op het gebied van duurzaamheid. Zo ben ik bij Avontuur Dichtbij terecht gekomen. Hier doe ik van alles: van het samenstellen van nieuwe avonturen en de website bijhouden tot het opzetten van nieuwe samenwerkingen. In het weekend ga ik graag op ontdekkingstocht in Nederland want er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken!

Mijn favoriete microavontuur

 

In Noord-Limburg waar ik ben opgegroeid zit een erg lekker ijssalon dat al meerdere prijzen heeft gewonnen. Het begon met één locatie, maar langzaam kwamen er steeds meer locaties bij. Een vriendin en ik kwamen tijdens het eten van een ijsje op het idee om alle locaties op één dag per fiets te bezoeken. Het werd een mooie fietstocht langs de Maas van rond de 120 km. Met als ontbijt een ijsje in Overloon, als lunch een ijsje in Plasmolen, als avondeten een ijsje in Arcen en als toetje poffertjes met ijs in Grubbenvorst. Helaas haalde we de laatste pond over de Maas niet waardoor we nog wat extra kilometers moesten fietsen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vol, voldaan, met ontzettende spierpijn en een houten kont kwamen we thuis.

Een aantal jaren laten hebben we deel 2 gedaan naar een aantal nieuwe locaties in het zuiden. Dit jaar zijn er weer meer locaties geopend, dus ons volgende microavontuur is bekend. Zonder elektrische fiets!