Onze bijdragen

Wij doneren aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap, Dommelbimd, Nationaal Park Fonds Hoge Kempen, BeeSerious en Natur&ëmwelt.

Uitzicht van het meer langs de wandelroute in Belgisch Limburg

Avontuur Dichtbij steunt meerdere initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan natuurbehoud. Wij vinden het belangrijk dat we samen de natuur verzorgen en  beschermen. Bij een groot deel van onze avonturen doneren wij een bepaald bedrag per reis aan IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap, het Dommelbimd, Nationaal Park Hoge Kempen, BeeSerious of Natur&ëmwelt. Met onze donaties worden kinderen in contact gebracht met de natuur, natuurgebieden onderhouden en de bijenpopulatie in stand gehouden.

Kano varen in Brabant Van Gogh Nationaal Park
IVN Natuureducatie

IVN, voluit Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie. Deze organisatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk de natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Aan de hand van donaties ondersteunt Avontuur Dichtbij deze projecten, zodat kinderen in contact komen met de natuur. Door het beleven en meemaken van de natuur groeit vaak het besef dat we deze ook moeten veiligstellen.

Per boeking van de Biesbosch 4 dgn, Biesbosch 5 dgnMaashorst 3 dgn, Maashorst 5 dgn, Maashorst Winterversie, Veluwe, DrentheHaringvliet, Zuid-Kennemerland, Oostelijk Flevoland, Zuidelijk Flevoland en Lauwersmeer-Schiermonnikoog doneren wij €25 aan IVN. Hiernaast doneren wij voor de Groepsreis Wandelweekend Maashorst en de Groepsreis Wandelweekend Drenthe €7,50 per persoon aan IVN.

Logo van IVN Natuureducatie
Limburgs Landschap

Het Limburgs Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie die als doel heeft om de waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg veilige te stellen, inclusief de daarbij behorende monumenten. Sinds 1931 is er al 9000 hectare natuur beschermd verdeeld over 80 gebieden en meer dan 50 monumenten zoals kastelen, boerderijen en (water)molens.

Voor de microavonturen Dutch Mountain Trail en Krijtlandpad doneren wij per boeking €25 aan Limburgs Landschap. Voor de groepsreizen Wandelweekend Gulpen, Wandelweekend Route des Vins en de Dutch Mountain Trail gaat er €5 per persoon naar Limburgs Landschap. Met onze donaties wordt natuur aangekocht en het behoud van de waardevolle natuur ondersteunt. Op deze manier zorgen we ervoor dat we onze prachtige natuur door kunnen geven aan de komende generaties.

Logo van Stichting het Limburgs Landschap
Dommelbimd

De Dommelbimd is een authentiek Dommeldalgebied van 6,5 hectare. In 2015 is het behoud van dit natuurgebied definitief veilig gesteld. Met de donaties hebben burgers het gebied aangekocht, ingericht, is achterstallig onderhoud uitgevoerd en kunnen ze het gebied de eerste 10 jaar beheren. Met de donaties van Avontuur Dichtbij kunnen ze het gebied verder onderhouden. Per boekingen van In de voetsporen van Van Gogh dragen we €25 bij aan dit natuurbeschermingsproject.

Logo van Dommelbimd
Nationaal Park Fonds Hoge Kempen

Wij tonen onze toewijding aan de bescherming van de natuur ook door bij iedere Nationaal Park Hoge Kempen en Nationaal Park Trail Hoge Kempen boeking, een donatie van €25 te doen aan het Nationaal Park Fonds. Bij de groepsreis Wandelweekend Nationaal Park Hoge Kempen gaat er €7,50 naar het fonds.

De donaties dragen bij aan het Nationaal Park Fonds, waarmee niet alleen de natuur wordt beschermd, maar ook de bezoekerservaring wordt verbeterd. Aan het einde van het jaar mag de reisorganisatie die de meeste bijdrage heeft geleverd aan het fonds, het project kiezen waar het naartoe gaat. Dit jaar heeft de winnaar een project gekozen om het bevergebied in de Bosbeekvallei uit te breiden. Dit was een project van €7.500. Op deze manier wint iedereen: de bezoeker, de reisorganisatie en uiteraard de natuur zelf.

Stichting BeeSerious

Stichting BeeSerious helpt de bijenpopulatie in stand te houden. Het gaat helaas niet goed met de bijen, terwijl ze nodig zijn in ons ecosysteem. Als er geen bijen zijn, komen er ook steeds minder bloemen en zal de natuur verschralen. BeeSerious richt zich nadrukkelijk op het behoud van de bijen en het informeren van zoveel mogelijk mensen over het enorme belang van de bijen. De stichting teelt gezonde, sterke bijen waarbij gelet wordt op de ontwikkeling van bepaalde eigenschappen, zoals resistentie tegen virussen en parasieten, zoals de varroa.

Bij iedere Nivon Trektocht Drenthe, Nivon Trektocht zuidelijke Veluwe, Nivon Trektocht Brabantse Vennen, Nivon Trektocht Noord-Hollandse duinen, Groepsreis Wandelweekend Noord-Hollandse duinen en Groepsreis Wandelweekend Utrechtse Heuvelrug boeking gaat er een donatie van €7,50 naar de stichting. Hopelijk kunnen we aan het einde van het jaar een klein bijenvolk op starten.

Logo BeeSerious
Natur&ëmwelt

Deze Luxemburgse vereniging zet zich in voor het beschermen van de biodiversiteit. Ze doet dit door middel van bewustmaking, advies en politieke acties. Natur&ëmwelt  heeft 11.000 leden en 40 partnerverenigingen. De vereniging heeft in totaal 1.500 hectare aan natuurreservaten in Luxemburg die ze beschermt. Hiernaast voert ze ook educatieve en onderzoeksprojecten uit, zoals het Luxemburgs Ornithologisch Centrum. De telling van de Luxemburgse avifauna en de bescherming ervan zijn essentiële thema’s van natur&ëmwelt.

Bij iedere Mullerthal Trail boeking gaat er een donatie van €25 naar deze milieubeschermingsorganisatie. De donaties maken het mogelijk om nieuwe grond aan te kopen om te beschermen en de bestaande natuurreservaten te behouden.

Logo natur&emwelt