Het reisverhaal van

Laura & Carla

Mijn zus Carla en ik wilden graag een actief ‘zussenweekend’ ondernemen en hoe kun je dat beter doen dan met een 3-daagse wandeltocht door de Maashorst in Brabant? Met de onzekere Corona periode in gedachte en de steeds wisselende maatregelen vonden wij dit de perfecte manier om samen op avontuur te gaan.

Van 25 t/m 27 juni 2021 trokken wij door de Maashorst dat zich met recht een van de mooiste natuurgebieden van Nederland mag noemen. Wandelen met de app en de autonavigatie zorgde nog wel eens voor hilariteit; moesten we nu echt over dat prikkeldraad, die sloot of door de brandnetels of bedoelden ze toch dat ene kleine, bijna onzichtbare paadje verderop? Want lopen deed je niet op de gebaande of geasfalteerde paden die de “normale” dagjes mensen met veelal electrische fietsen volgden. Nee, wij voelden ons echte pioniers die zelf de weg moesten bepalen of de olifantenpaadjes volgden die de grote grazers zoals de wisenten hadden gemaakt.

 Als je maar de goede kant op liep richting het volgende navigatiepunt.

Soms kwamen we tijden geen mens tegen en waande je je echt even in de oertijd. En als je dan oog in oog staat met een immense Tauros dan besef je goed dat je in hun leefgebied loopt en je hen met eerbied en gepaste afstand moet passeren. Maar we hebben ons ook zeker vermaakt op de terrasjes in de bewoonde wereld en onszelf getrakteerd op koffie en wat Brabantse lekkernijen. Ook liepen we door prachtige bloemrijke gebieden, de een nog fotogenieker dan de ander.

Dit alles samen met de leuke adresjes waar we mochten overnachten, maakt dat we terugkijken op een zeer geslaagd weekend. We kijken al uit naar een volgende trektocht door de Biesbosch wat even zo mooi en bijzonder moet zijn.

IVN Trektocht Maashorst