Het reisverhaal van

Marit

Blijebandiet, ook wel Marit, werkte de hoogtepunten tijdens haar tocht uit in mooie schetsen. Zo zie je op de foto’s een impressie van dag 3 van de IVN Trektocht De Maashorst.

“De opzet van deze tocht is erg leuk. De geheime munt, de gastheren en alle achtergrondinformatie over de flora en fauna op de app zorgen voor een prachtige belevenis. Enkele observaties van deze tocht legde ik per dag vast in mijn velddagboek, als naslagwerk en een tastbare herinnering. 

Mijn meest bijzondere observatie van deze dag was bij het archeologisch monument Paalgraven. De weg ernaartoe, over de bijzondere wandelbrug langs de A50, was al een mooie beleving op zich. De ligging van deze grafheuvels tussen de snelwegen maakt de plek een beetje geheimzinnig. De galg die bovenop de galgenberg pronkt maakt het mysterieuze sfeertje compleet. Tijdens het verlaten van de grafheuvels zie ik rechts van mij beweging. Vanaf één van de grafpaaltjes vliegt een mannetje torenvalk richting de galgenberg, en gaat mooi bovenop de galg zitten. Zo heeft hij een prachtig uitkijkpunt om zijn volgende maaltijd op te speuren.”

IVN Trektocht de Maashorst