trektochten IVN

IVN Trektochten

Wie

Wat

Hoelang

Prijs

Waar

Wie

Wat

Wanneer

Hoe lang

Prijs

IVN Trektochten

Wat kun je verwachten?

IVN: Dompel je onder in de natuur

IVN, voluit Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een Nederlandse non-profit organisatie die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. In Nederlandse natuurgebieden heeft IVN meerdaagse trektochten uitgezet, waarmee je je enkele dagen kunt onderdompelen in de natuur. Pak je rugzak of fietstas, strik je wandelschoenen of pomp je banden op en trek de natuur in tijdens de trektochten van IVN. 

Wandelen en fietsen om te vertragen

In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er veel behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen en fietsen zijn bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen.

Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandel- en fietsroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.

Gastheren van het Landschap

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij de Gastheren van het Landschap: lokale recreatieondernemers die onderdeel zijn van het speciale IVN-programma, zodat zij jou alles over hun natuurgebied kunnen vertellen.