Zeilen Wadden

Samengesteld door Christiaan Klein Ovink

Klaar voor een zeilweekend vol avontuur? Kom aan boord van ons traditionele zeilschip, geniet van de wind in de zeilen, proef de zilte zeelucht en ontdek de Waddenzee. Al fietsend ontdek je Vlieland én Terschelling. Wie ziet als eerste een zeehond?

4 dagen vanaf €350

Deel

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Sta op met de zilte zeelucht

Samen met Naupar heeft Avontuur Dichtbij een lang zeilweekend ingepland voor een heerlijk micro avontuur op zee. Je ontdekt de Waddenzee vanaf een traditioneel zeilschip en slaapt 3 nachten aan boord. Tijdens dit zeilweekend meer je aan op Terschelling en op Vlieland. Daar staan fietsen voor jullie klaar, zodat je op eigen gelegenheid het eiland kan verkennen. Natuurlijk krijg je van ons alle nodige tips.

Het zeilweekend staat gepland van 29 april t/m 2 mei 2021, en gaat door bij min. 16 deelnemers.

Voor wie

De avontuurlijke water- en natuurliefhebber die het heerlijk vindt om wakker te worden met de zilte zeelucht

Inclusief

  • Zilte fietstocht en proeverij op Terschelling
  • 1 dag fietshuur Vlieland
  • 3 overnachtingen in een 2- of 4-persoonscabine op het zeilschip
  • beddengoed en handdoekenset
  • maaltijden aan boord: 3x ontbijt, 1x lunch, 2x diner inclusief non-alcoholische dranken

Exclusief

  • alcoholische dranken bij de maaltijden, alle drankjes buiten de maaltijden
  • boekingskosten inclusief calamiteitenfonds (€25 per boeking)
  • fooien voor het personeel aan boord
  • reis- en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1

Jullie worden om 20 uur verwacht in de haven van Harlingen, de trein stopt vlakbij op Station Harlingen Haven. Je gaat aan boord en maakt kennis met de bemanning en de andere reizigers. De schipper neemt samen met jullie de route, de planning en de regels aan boord door. Afhankelijk van de wind en getijden kan de route altijd weer aangepast worden. Na de uitleg kunnen jullie kiezen om rustig aan boord te verblijven of om nog wat te gaan eten of drinken in de gezellige haven van Harlingen. Slapen doe je aan boord in je comfortabele hut.

 

Dag 2

Na het ontbijt is tijd om te gaan zeilen! De trossen gaan los en het zeilschip vaart de Waddenzee op. Sinds 2009 behoort de Waddenzee tot UNESCO Werelderfgoed, en werd hiermee een erkend biologisch ecosysteem. ’s Werelds grootste aaneengesloten systeem van geulen en zandplaten maakt een dynamisch landschap dat voortdurend verandert. Dit maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied voor heel veel diersoorten; je komt hier zeehonden tegen en veel verschillende soorten vogels. De bemanning vertelt je graag meer over de stroming en hoe je kan helpen bij het zeilen.

‘s Middags ga je van boord op Terschelling. Sinds 2018 heeft Terschelling haar eigen zilte groentetuin. Samen met boer Gerard Cupido en vele vrijwilligers worden op een stuk zilte grond in de polder bij Lies onder meer aardappels, zeekraal, oesterblad en zeekraal verbouwd. We nemen je mee op een tocht langs de waddendijk en de zilte tuin. Je plukt, proeft en geniet aan het eind van de excursie in de kookstudio van een proeverij van zilte smaken van Terschelling! ‘s Avonds geniet je van een heerlijke maaltijd aan boord.

Dag 3

Waarschijnlijk heb je goed geslapen, de zeelucht zorgt voor een heerlijke nachtrust. Na het ontbijt is het weer tijd om verder te varen. Jullie zeilen naar Vlieland en ook daar staan in de haven de fietsen op jullie te wachten.

Vlieland is niet groot, je kunt in een paar uur het hele eiland rondfietsen. Wij zorgen voor leuke tips; een bezoek aan Het Posthuys voor koffie of lunch vinden wij in ieder geval een echte aanrader! Na een dag heerlijk uitwaaien op mooi ‘Vlie’ wacht er ‘s avonds een smakelijke maaltijd aan boord op jullie.

Dag 4

De schipper vertelt bij het ontbijt hoe de dag eruit zal zien. Dit is namelijk – je raadt het al – afhankelijk van het getij en de wind. De opties zijn nog wat langer op Vlieland blijven of juist wat langer gaan zeilen. In ieder geval varen jullie over de Waddenzee terug naar de haven van Harlingen. Rond 17 uur komen jullie daar aan en is het tijd om afscheid te nemen van de crew en de boot. Hopelijk keer je heerlijk uitgewaaid en ontspannen naar huis!

Locatie en accommodatie

De Waddenzee

Tijdens dit zeilweekend vaar je vanuit Harlingen over de Waddenzee naar de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. De route kan op het laatste moment worden aangepast door de wind, het getij en de weersomstandigheden. Je slaapt aan boord van een traditioneel zeilschip, met 2- en 4-persoonshutten en douche en toilet op de gang.

Goed om te weten

Goed om te weten

Belangrijk om weten is dat dit zeilweekend doorgaat bij min. 16 deelnemers. Mochten we 6 weken voor vertrek niet het minimale aantal reizigers hebben, dan nemen we contact op.

Zeilboten zijn altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Het kan zijn dat de schipper een andere route moet varen dan gepland, een flexibele instelling is vereist tijdens dit avontuur.

Annuleringsvoorwaarden

Klik hier voor de reisvoorwaarden.

Na het boeken

Vier weken voor vertrek zal de reis bevestigd worden. De reisbescheiden en andere informatie zal dan toegestuurd worden. 

 

 

 

Samengesteld door Christiaan Klein Ovink van NAUPAR

Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en 16 thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart.

Meer zoals deze trip

Leuk dat je ons gevonden hebt

Momenteel zijn wij druk bezig met het vullen van onze website. Eind oktober zullen we Avontuur Dichtbij officieel lanceren. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.