Op avontuur met de fiets

 

De meerdaagse fietstochten hebben dagafstanden van ongeveer 45 km. De bijzondere routes zijn zorgvuldig uitgestippeld door lokale gidsen. Onderweg kun je regelmatig afstappen om een korte wandeling te maken en overnachten doe je bij lokale ondernemers. Je kunt je eigen fiets meenemen of er een huren in de buurt. Ben je nieuwsgierig geworden? In deze nieuwsbrief delen we drie inspirerende fietsavonturen met je. 

1

IVN Trektocht Lauwersmeer - Schiermonnikoog

Deze 3-daagse trektocht neemt je mee door twee prachtige nationale parken. Op het vaste land maak je een fietstocht van ongeveer 73 km, langs pittoreske dorpjes en boeiende musea. Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor vogelliefhebbers, dus houd je verrekijker in de aanslag! ’s Avonds kun je genieten van een indrukwekkende sterrenhemel, want je bevindt je in een Nationaal Dark Sky Park.
 

Daarna stap je op de boot naar Schiermonnikoog, waar je dit wilde eiland zowel per fiets als te voet verkent met een wandeling van 15 km. Je trekt langs wad en kwelder, door de duinen, over het strand en door het bos. Ook hier is de kans groot dat je bijzondere vogels spot.

Liever in een rustiger tempo genieten? Boek dan een extra nachtje bij. Tijdens deze 6-daagse wandeltocht verblijf je in sfeervolle B&B’s en wandel je tussen de 12 en 20 kilometer per dag.

Vuurtoren Schiermonnikoog

2

IVN Trektocht Haringvliet

Ontdek tijdens deze 3-daagse trektocht per fiets het prachtige gebied rondom het Haringvliet, een voormalige zeearm van de Noordzee. Onderweg kun je regelmatig afstappen om de unieke natuurgebieden te voet te verkennen.

Vanaf de vele uitkijktorens geniet je van adembenemende uitzichten. Tijdens dit fietsavontuur kom je langs charmante historische dorpjes, perfect voor een pauze. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske stadje Goedereede met zijn monumentale panden of het oude vissersdorp Middelharnis. Vergeet je verrekijker niet, want je hebt volop kans om vogels te spotten en misschien zelfs zonnende zeehonden te zien!

Wat deze fietstocht extra speciaal maakt, is het gebrek aan bebouwing en verkeer gedurende meer dan 100 km – een unieke ervaring in Vlaanderen.

Uitzicht over de springertduinen naast de Haringvliet

3

Fietsen door Nationaal Park Hoge Kempen

Ontdek in drie dagen de hoogtepunten van het Nationaal Park Hoge Kempen via twee zorgvuldig uitgewerkte wandelroutes en twee fietsroutes, samengesteld door de parkrangers zelf. Dit park, het eerste en grootste nationaal park van België, biedt met de opening van een nieuwe wandel- en fietsbrug nog meer avontuurlijke mogelijkheden.

Wandel langs uitgestrekte heidevelden, duinen, meren, valleien en eindeloze bossen. Onderweg vind je gezellige picknickplekken en krijg je een inkijkje in het Limburgse mijnverleden. Je kunt als een van de eersten de nieuwe fietsbelevingen “Fietsen door de heide” en “Fietsen door terrils” ervaren!

Fietsen Hoge Kempen

Klanten beoordelingen

Zij gingen je voor