Duurzaamheid

Uitzicht over het landschap van Ruinen: Dwingelderveld

Onze reizen zijn met oog op duurzaamheid samengesteld. Wij werken samen met lokale ondernemers en kiezen voor accommodaties die een eerlijke prijs rekenen. Onze reizen laten de schoonheid van de natuur zien en laten zien dat je helemaal niet ver met het vliegtuig hoeft te reizen voor een avontuurlijke en unieke ervaring. Samen kunnen we toerisme spreiden; naar minder bekende nationale parken en regio’s buiten het drukke hoogseizoen.

95% duurzamer dan een weekendje Barcelona
C02 besparing 95%
Vervoer

Wij zijn ons ervan bewust dat waar wij ook werken, wij een impact hebben op het milieu. Avontuur Dichtbij streeft ernaar de voetafdruk van activiteiten zoveel mogelijk te beperken. Wij nemen deel aan projecten en activiteiten die niet alleen ons en onze stakeholders helpen duurzamer te werken, maar welke ook bijdragen aan de verbetering van het milieu. Wij verminderen de CO2-uitstoot van onze klanten door bestemmingen dichtbij huis (binnen een straal van 6 uur vanaf Utrecht) aan te bieden en klanten aan te moedigen met het openbaar vervoer te reizen. Tijdens onze micro-avonturen reis je met het openbaar vervoer, te voet, per fiets, per kano of soms zelfs per zeilschip.

Mischa Kemna wandelt op de Maashorst tijdens de groepsreis
Foto: Mischa Kemna
Bestemmingen
  • Duurzame accommodatie: Wij geven de voorkeur aan kleinschalige B&B’s die op een duurzame manier werken en een onafhankelijke erkenning hebben van bijvoorbeeld Travelife en/of Green Key. Onze duurzaamheidscriteria lees je hier.
  • Dierenwelzijn: We vinden het belangrijk dat onze micro-avonturen bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen voor mensen, maar ook voor de dieren. Wij bieden geen activiteiten aan waar dieren in gevangenschap worden tentoongesteld. Daarnaast hanteert Avontuur Dichtbij een ‘no touching, no feeding’ beleid.
  • Natuurbehoud: Natuur en wilde dieren zijn belangrijke onderdelen van onze micro-avonturen, maar alleen al de druk van enorme aantallen bezoekers kan ernstige schade toebrengen aan de leefomgeving van dieren en kwetsbare locaties. Wij verstrekken informatie aan onze klanten zodat zij de natuurlijke omgeving kennen.
Collega's en partners
  • We communiceren actief met onze kantoormedewerkers en lokale partners over milieu- en sociale kwesties. Opleiding is belangrijk op alle niveaus, levenslang leren en de ontwikkeling van overdraagbare vaardigheden worden aangemoedigd. Alle werknemers krijgen informatie over het sociaal en milieubeleid. Door stageplaatsen aan te bieden, wordt zowel voldaan aan een sociale verplichting als aan de behoefte om in de toekomst personeel aan te werven. 
  • Duurzaamheid is voor veel mensen nog niet de doorslaggevende factor bij het kiezen van een vakantie. Kiezen voor een duurzame vakantie is van groot belang voor onze bestemmingen en het milieu. Hierom is en gaat Avontuur Dichtbij in gesprek met klanten en streven wij ernaar hun favoriete reisorganisatie voor microavonturen te worden om onze duurzaamheidsaanpak, onze productkwaliteit en onze prijs-kwaliteitverhouding. Wij streven naar het creëren van bewustwording, keuze beïnvloeding, stimuleren van gedragsverandering en het ontwikkelen en promoten van nieuwe producten om verantwoorde keuzes te stimuleren.
  • Avontuur Dichtbij draagt bij aan natuurbehoud- en ontwikkelingsprojecten die tastbare voordelen opleveren voor de lokale bevolking en het milieu. Dit doen we door te doneren aan de volgende organisaties: IVN Natuureducatie, Limburgs Landschap, Stichting De Paardenkamp en Dommelbimd. Je leest meer over onze bijdragen op deze pagina. 
Wandelen met bepakking tijdens de Dutch Mountain Trail groepsreis
Duurzaam op reis

Aan de hand van blogs en informatie voorafgaande aan de reis, stimuleren wij reizigers om zo duurzaam mogelijk te reizen. Deze informatie is naast het stimuleren van een duurzame vervoerskeuze en het creëren van bewustzijn rondom dierenwelzijn, gericht op het limiteren van waterverbruik, het limiteren van energieverbruik, het reduceren en correct verwerken van afval, gericht op duurzame voeding, en op het stimuleren van de lokale economie.

Vragen

Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot ons duurzaamheidsbeleid kan je contact opnemen met info@avontuurdichtbij.nl

Bekijk deze bijpassende trips

Fiets en Wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs In februari staat Avontuur Dichtbij voor de eerste keer op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Zien we je daar? We zouden

Tessa Mulder

Wie zijn wij? Hi, ik ben Tessa Ik loop stage bij Avontuur Dichtbij ter afronding van mijn Masterstudie Environment, Society & Tourism aan de universiteit

Fietsreizen

Fietsend op ontdekking Heb je het gevoel dat het tijd is voor een nieuw avontuur? Spring dan eens op de fiets en ontdek de schoonheid