Groepsreis Wandelweekend Nationaal Park Hoge Kempen

3-daagse groepsreis

Ontdek met een gezellige groep de hoogtepunten van het Nationaal Park de Hoge Kempen. Dit eerste Nationaal Park van België, gelegen in Belgisch Limburg, biedt een uitgebreide waaier aan mogelijkheden en natuurpracht. Denk aan de Ardennen, maar dan mooier en leuker. Samen met een reisleider wandel je met een groep door de uitgestrekte dennenbossen en groene heuvels, afgewisseld met heidevelden en omgeven door veel water. Je inspanning wordt beloond met het mooiste panorama van België! Ook leer je over het mijnverleden van de streek. ’s Avonds staat er telkens een heerlijk viergangendiner voor je klaar.

Heb je interesse in deze wandeling? Mail naar info@avontuurdichtbij.nl. Wij houden je dan op de hoogte van de vertrekdatum in 2025.

Het Wandelweekend

Groepsreis Wandelweekend Nationaal Park Hoge Kempen

Deelnemers

De reis gaat door bij 7 deelnemers, maximum aantal deelnemers is 14.

Vervoer

We rijden iedere dag met auto’s naar het startpunt van de wandelingen. We promoten carpoolen vanuit Nederland. We zullen de gegevens van de reizigers met de groep delen.

Individuele reis

Deze wandeling bieden we ook aan als individueel arrangement.

  • Dranken bij het diner
  • Overige maaltijden
  • Vervoer van en naar het arrangement
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Boekingskosten inclusief calamiteitenfonds en SGR €30 per boeking
  • Indien beschikbaar kun je overnachten in een eigen kamer, met eigen badkamer. De toeslag hiervoor bedraagt €75.

De planning

Dag tot dag in de Hoge Kempen

Dag 1: Thorpark

Het wandelweekend begint gelijk goed met een eerste wandellus van 16 kilometer bij Thorpark in Genk. Het beginpunt is een oude mijn van Waterschei waar we meer te weten komen over de mijngeschiedenis van deze regio.

Via mooie vlonderpaden wandelen we verder door de schilderachtige Stiemerbeekvallei. Een flinke klim wordt vervolgens beloond met panoramische vergezichten.

Eenmaal aangekomen in het hotel staat er een viergangendiner voor ons klaar.

Wandelen Hoge Kempen
Foto: RLKM

Dag 2: Terhills en Mechelse heide

Na een lekker ontbijt gaan we vandaag op pad in de twee mooiste gebieden van Nationaal Park Hoge Kempen: Terhills en de Mechelse Heide.

We starten gelijk met een beklimming naar het mooiste panorama van Vlaanderen. Daarna voert de route langs de fotogenieke spiegelplas, omringd door groene heuvels. Hierna begint het zwaarste deel van de tocht; een pittige klim over de toppen van de tweelingterril. Op een mooi terras kunnen we even op adem komen.

Na de lunch maken we nog een tocht over de Mechelse Heide, deels over de National Park Trail met fantastische uitzichten tot in Duitsland. De heide is in deze periode een prachtige paarse zee.

Terug in het hotel genieten we tijdens een heerlijk diner met elkaar na van de mooie dag.

Wandelparadijs Vlaanderen
Foto: RLKM

Dag 3: Pietersheim

Vandaag trek je door het zuidelijke deel van het Nationaal Park. De Zijpbeekvallei staat dankzij haar unieke fauna en flora bekend als een zogenaamd premium wandelgebied.

De wandeling gaat eerst door de uitgestrekte vallei en dan via de nodige hoogtemeters naar de rand van Hoge Kempen. Hier genieten we weer van prachtige uitzichten, die doen denken aan de Afrikaanse savanne.

We volgen vanaf hier de vlonderpaden achter de Koninklijke villa en trekken over mooie paden door bosgebieden en langs meertjes.

Afsluiten kan in het aanpalende Oud-rekem, gekozen als mooiste dorp van Vlaanderen.

Mechelse Heide
Foto: RLKM

Overnachtingen

Waar slaap je?

Dit aangename hotel ligt aan een pittoreske kanaaloever en het natuurreservaat Oude kanaalarm in Lanklaar. Het werd gebouwd in 1906 door brugwachter Houben en is daarmee het oudste toeristenhotel in Belgisch Limburg.

Verwacht geen luxe, wel pure nostalgie. Het hotel beschikt over 20 sfeervolle kamers die  zijn voorzien van een comfortabele badkamer. s’ Avonds kun je genieten van een viergangendiner in een sfeervol restaurant met panorama-ramen met zicht op de natuur of een mooi tuinterras. 

Ontspannen op avontuur

Goed om te weten

Ontspannen
op avontuur

Waarom boeken
bij Avontuur Dichtbij?

Lees meer
  • kleding voor verschillende weertypen
  • goede wandelschoenen
  • snacks en herbruikbare waterfles voor onderweg
  • een broodtrommel voor de lunch

Avontuur Dichtbij is een groot voorstander van het openbaar vervoer. Het hotel is per bus te bereiken vanaf Station Genk. We zullen de details van de reizigers delen om carpoolen vanuit Nederland te promoten.

Het wandelweekend heeft maar een beperkt aantal plekken. Wacht dus niet te lang met boeken!

Reisbeschrijving Groepsreis Hoge Kempen

Na het boeken nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je van verdere informatie te voorzien. Twee weken voor vertrek ontvang je de reisbescheiden.

Op zoek naar meer inspiratie?

Simone maakte de wandeling door het Nationaal Park Hoge Kempen en schreef er deze blog over. 

Samengesteld door

Nationaal Park Hoge Kempen

Hoge Kempen is gelegen in de Belgische provincie Limburg en is het eerste Nationaal Park in België. Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt. En waar voor ieder wat wil(d)s te vinden is!

Meer zoals deze trip